26 Mayıs 2012 Cumartesi

Aşil Tendon Rüptürü (Kopması) Ameliyatım

28 Nisan 2012 de basketbol oynarken gayet normal tempoda basketbol topunun arkasından koşarken birden sol bacak arka adeleme taş fırlatılmış hissiyle olduğum yere çöküp kaldım. Haftasonu olduğu için doktora gitmedim. Pazartesi aile hekimine gösterdim, liflerinde sorun olmuştur deyip ağrı kesici hap, kas gevşeltici hap ve krem verdi. Birkaç gün kullandıktan sonra baktım hiçbir iyileşme yok, özel hastaneye ortopediste gittim. MR çekildi ve aşil tendonu rüptürü (kopması) olduğu söylenip sabah ameliyata alalım dediler. Biraz düşünmek istediğimi söyleyerek hastaneden ayrıldım. 

Eşimin çalıştığı kurumun müdürü Recep Bey, Gazi Tıp Fakültesi'nde görev yapan işinin uzmanlarından Doç.Dr.Hamza ÖZER ile görüşerek durumu anlatmış. Hamza Hoca yurtdışında 8 Mayıs'a kadar yurtdışında olacağını belirtmiş ve ayağımı çok fazla hareket ettirmememi, ayrıca sık sık buz ile soğuk pres yapmamı söylemiş. 9 Mayısa tarihinde de beni ameliyat edeceğini belirtmiş.

Hamza Hoca'ya yurtdışına çıkacağı günün akşamı cep telefonundan ulaştım. Sağolsun telefonda bana rahatsızlığımla ilgili detaylı bilgileri verdi. Gazi Tıp Fakültesi' ne gidip ameliyat öncesi tetkiklerimi yaptırmamı söyledi (9 Mayıs çarşamba günü tetkiklerle vakit kaybetmememiz için).

7 Mayıs günü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi' ne giderek ameliyat öncesi gerekli olan tetkiklerimi (EKG, Akciğer röntgeni ve tam teşekküllü kan tahlili) yaptırdım. 8 Mayıs sabahı ameliyat olacak olan sol bacağımı traş edip gelmem söylendi.

8 Mayıs sabahı hastaneye gittim, Hamza Bey' in ekibinde uzmanlığını yapmakta olan Dr.Selçuk Bey sol ayağımı dizimi bir karış üstüne kadar atel (yarım) alçıya aldı. Bu andan itibaren halen yürümemdeki en büyük yardımcılarım olan koltuk değneklerimle tanıştım.

9 Mayıs sabahı eşim ile birlikte Kütahya' dan gelen annem ve babam hastaneye geldiler. Saat 15:45 sularında ameliyathaneye yolculuğum başladı. Ameliyathanenin önünde yaklaşık yarım saat kadar bekledim. Beklerken Hamza Hoca ameliyathaneden çıkıp yanıma geldi. Ameliyat öncesi hem tanıştık hem de biraz sohbet ettik. Bekleme bittikten sonra ameliyathaneye alındım. Ameliyatımı belimden iğne ile epudral anestezi ile mi yoksa genel anestezi ile mi yapacaklarını merak ediyordum (ne yalan söyliyeyim gönlümden hep genel anestezi geçiyordu). Önce iğne ile belden aşağımı uyuşturarak ameliyat olacağımı söylediler ama son anda genel anestezi yapılarak ameliyat olacağım söylendi ve sonrasında damar yolumdan narkoz verildi ve birkaç saniye sonra narkozun etkisi ile uçuşa geçmiştim.


Saat 18:00 sularında ameliyattan çıktım, sağolsunlar ameliyat sonrasında 6 kişilik odadan tek kişilik odaya aldılar. Ameliyat olduğum sol bacağımın kesilen yerinde müthiş bir ağrı vardı. Bu ağrıyı 24 saat kadar çektim, damar yolumdan 2 saatte bir sürekli ağrı kesici iğne yapıldı. Ayrıca karın bölgemden günde 1 tane kan sulandırıcı iğne yapıldı.
Ameliyat sonrası bacağımın görüntüsü yan taraftaki gibiydi. Tam 18 tane dikiş atılmıştı. Görüntü oldukça iç karartıcı da olsa çok iyi bir ameliyat geçirdim. Ameliyattan 2 gün sonra 11 Mayıs sabahı Hamza Hoca gelip ameliyatımla ilgili birkaç bilgi verdi. Kopan aşil tendonuma vücudumdan parça alarak ekleme yapmış, "eskisinden daha sağlam olacak" diye moral vermeyi de ihmal etmiyor Hamza Hoca. Öğlene doğru taburcu olup Eryaman' daki evimize geldim. Ev 4. katta ve asansör olmadığı için yukarı çıkmam gerçekten çok zorlu oldu, ama sonunda başardım.

Evimize geldikten sonra Hamza Hoca' nın verdiği bilgiler dahilinde ameliyatlı ayağım kalp hizamdan yukarıda olacak şekilde sürekli yattım. 10 gün boyunca günde 1 tane 1000 mg. lık Agumentin antibiyotik, günde 2 tane Minoset Plus ağrı kesici, günde 1 tane Fraxiparine 0.6 mg. kan sulandırıcı iğne (karın bölgeme her akşam kendim vurdum), günde 1 tane Famodin mide koruyucu hap ve Osteo Bi-Flex eklem ve kas hastalıklarında destekleyici hap kullandım. İğnelerim, mide koruyucum, antibiyotiğim ve mide koruyucum 10 gün sonunda bitti. Osteo Bi-Flex i toplam 3 ay kadar sabah ve akşam olmak üzere 2 adet kullanmaya devam edeceğim. 

İlk pansumanımı 16 Mayıs' ta babam yaptı (sağolsun ve elleri dert görmesin). 23 Mayıs tarihinde dikişlerimi aldırmak için Gazi Tıp Fakültesi' nin yolunu tuttuk. Alçı odasında alçım alındı ve sonrasında Hamza Hoca ameliyat bölgesini kontrol etti, operasyonun gayet başarılı olduğunu birkez daha belirtti ve biz diz altından yeni alçı yapılacağını beklerken aşağıdan bandaj alıp gelmemizi ve dikişler alındıktan sonra bandaj yapacağını belirtti. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda aşil tendon rüptürü sonrası uygulanan cerrahi tedavilerde alçının genellikle 4-6 hafta aralığında kaldığı belirtiliyordu. Bu nedenle alçımdan bu kadar kısa sürede kurtulduğum için çok sevindim. Hamza Hoca ay sonunda Amerika' ya gideceğini ve 2 ay orada olacağını söyledi, fizik tedavim için Hacettepe' de Prof.Dr. Gül BALTACI' ya yönlendirdi.

Fizik tedavi sürecimi bir başka yazımda paylaşacağım.

Buradan eşime, anneme, babama, Fizik tedavi sürecimde benimle bizzat ilgilenen ve halen zaman zaman kafasını şişirdiğim Prof.Dr.Gül BALTACI' ya, Doç.Dr. Hamza ÖZER' e, Dr. Mehmet Selçuk ŞENOL' a ve ameliyatımdan haberi olup arayan, mesaj atan, evimize gelip ziyaret eden herkese çok teşekkür ederim...

Kafanıza takılan soru ya da sorular olursa çekinmeden mkaraman@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 

SevgimLe...
Mesut KARAMAN.

131 yorum:

  1. Mesut merhaba, fizik tedavi süreci hakkında bilgi verir misin rica etsem. Bende 2 Haziranda ameliyat oldum. Şu anda ayağımda aşil botu var. Yakın bir zamanda fizik tedaviye başlayacağım bende. Fizik tedavin kaç seans sürdü, tam olarak neler yapılıyor, şu andaki yürüyüşün nasıl, eski haline dönebildin mi? Kendi düşünce ve tavsiyelerini de katarak mailime yazarsan sevinirim. Teşekkürler.Yakup DURAN

    yakupduran@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakup Bey öncelikle çok geçmiş olsun.
      Gerekli bilgileri mailinize gönderdim.

      Sil
    2. Merhabalar,

      Fizik tedaviniz ile ilgili bilgileri benimle de paylaşabilir misiniz?

      arslanahmet@hotmail.com

      Sil
  2. merhabalar
    benim ayagımda 13 ağustosta aşil tendon rüptürü oluştu ve ayağım şu anda tam alçıda benim sizden ricam kullandığınız osteo bi flex isimli gıda takviyesinin tam adını yazabilirmisiniz araştırdığımda bir kaç çeşidi olduğunu gördüm birde doktorunuzmu tavsiye etti bu ilacı içeriğine baktığımda oldukça faydalı olacağını düşünüyorum inşallah en kısa zamanda bu sakatlığı geçiren herkese rabbim sağlık ve sıhhat verir

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Kullandığım ilaç "Osteo Bi Flex 5 Loxin Triple Strenght", doktorumun tavsiyesi üzerine kullandım çok da faydasını gördüm. 120 lik bir kutu alın ve günde 2 tane olarak kullanın. Ben sabah-akşam 1 tane kullanmıştım 3 ay boyunca.

    Ayrıca mutlaka Fizik Tedaviye gidin, ben 2. haftanın sonunda (alçım alındıktan sonra) 1 ay fizik tedavi merkezine gittim.

    Kafanıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz (mkaraman@gmail.com)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar mesut bey sizin donanım haberdeki yazılarınızıda okudum ve gerçekten ne kadar yardımsever olduğunuzu gördüm benimde eşimde malesef oldu aşil tendon kopması halı saha maçında ve Didimdeyken tatil burnumuzdan geldi apar topar Ankaraya döndük ve aynı gün ameliyata alındı. Eşimin ayagı 42 gün uzun alçı ve 41 gündürde rom walkerda kaldı ve daha bir haftadır üzerine yavaş yavaş basmaya başladı sizin yazdığınız forumda ve bloğunuzda gördüğüm kadarıyla fizik tedavi çok önemli bahsettiğiniz gıda takviyesinden bizde kullandık(osteo bi flex) benim sizden ricam fizik tedaviniz ile ilgili bilgileri benimde mailime atabilirmisiniz çok teşekkürler ayzeliha@ttmail.com

    YanıtlaSil
  5. Zeliha Hanım eşinize çok çok geçmiş olsun. Fizik tedavi ile ilgili bilgileri mail adresinize gönderdim.

    Kafanıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz (mkaraman@gmail.com)

    YanıtlaSil
  6. mesut bey tekrar merhaba fizik tedavi ile ilgili mail atmanızı rica etmiştim ama mail bana ulaşmadı mailimde sorun olabilir rica etsem eşimin mail adresine tekrar fizik tedavi hareketlerini mail atabilirmisiniz ahmetbulentay@ttmail.com birde evde spor yapabilmek için bisiklet almak istiyoruz acaba normal olanındanmı almalıyız yoksa eliptik olanındanmı eşimin ameliyatının üzerinden üç ay geçti şu an kullanabilirmi bisikleti yoksa daha erkenmi çok teşekkürler ederim Allah bu sorunu yaşayan herkese sabır ve şifalar versin inşallah...

    YanıtlaSil
  7. Zeliha Hanım fizik tedavi hareketlerini eşinizin mail adresine de yolladım. Boyutları yüksek olduğu içinde gelmemiş olabilir. Boyutlarını küçülterek yeniden göndereceğim. Umarım elinize ulaşır.

    Bisiklet için de sadece birkaç ay kullanmak için alacaksanız hiç almayın derim. Eşiniz evde kendi kendine yapacağı basit hareketler ile de bacak kasını güçlendirebilir.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ameliyatımı oldum şu an bir sıkıntı yok,fizik tedavi başlayacak.sizden de sizi rahatlatan hareketleri alabilir miyim?tugaybekdemir@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerimi e-postanıza gönderdim.

      Sil
    2. merhabalar ben de ameliyat oldum şu an bir sıkıntı yok,fizik tedavi başlayacak.sizden de sizi rahatlatan hareketleri alabilir miyim? mehmet_isik43@hotmail.com teşekkürler

      Sil
  9. Merhaba Mesut Bey. Size bir mail attım. Bende 4-5 ay evvel ameliyat oldum ve fizik tedaviye başlamadım. Ve biraz sorun yaşamaktayım hala. Bu süreci benimlede paylaşabilirseniz bende çok memnun olurum. Sevgiler, saygılar...

    Cem Yalçın ( cemyalcin1@hotmail.com )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem Bey fizik tedavi hareketlerini mail olarak göndermiştim. Elinize ulaşmıştır umarım. Tekrardan çok çok geçmiş olsun.

      Sil
  10. Mesut bey gecmis olsun umarım hiçbir probleminiz kalmamıştır. 04 aralikta benimde asil tendonum koptu. Ankara numunede ameliyat oldum suan uzun alci ile zamanın geçmesini bekliyorum. Fizik tedavi hareketlerini gonderebiliseniz sevinirim. dora_bey@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerimi mail adresinize gönderdim.
      Benim hiç bir sıkıntım yok şok şükür. Koşuyorum, zıplıyorum, sadece futbol oynamayı denemedim bunun dışında bir sorunum yok :)

      Sil
    2. Sizin adınıza sevindim. İnşallah bizde o günleri görürüz. :)

      Sil
  11. Merhaba Mesut Bey. Geçmiş olsun. Benim de iki ay önce aşil tendonum koptu. Ameliyat olmadım fakat ayağım 8 hafta alçıda kaldı. Fizik tedavi hareketlerini bana da gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim.
    Sebaheddin Şevgin
    ssevgin@yahoo.com

    YanıtlaSil
  12. Sebaheddin Bey öncelikle çok çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim, biraz gecikti kusuruma bakmayın lütfen.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. mesut bey çok geçmiş olsun. yazılarınız süreç adına ümit veriyor bana gerçekten ben fizik tedaviye başliycam ama sizin fizik tedavi hareketlerinizi merak ettim. hacettepe nin hocası.. farlılıklar vardır zannediyorum. zahmet olmazsa gönderebilirmisiniz. Nabi önalan nabi976@otmail.com

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Mesut Bey;

    Sizi ameliyat olduğumdan beri takip ediyorum, iyileştiğinizi görmek moralimizi düzeltiyor :) Ben de 12 Aralık'da ameliyat oldum. 1 ay alçı sürecinden sonra rom walker kullanmaya başladım. Doktor, rom walker'ın 3'üncü haftasından sonra taban yükselticiyle ayakkabıya geçeceğimi söylüyor. 2 haftam cumartesi günü bitti ama ayağım hala taş gibi, nasıl ayakkabıya geçip yere basacağımı ben de merak ediyorum. Fizik tedavi hareketlerini benimle de paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de tavsiyeleriniz var ise yararlanmak isterim tabii.. Şimdiden teşekkürler. muratk01@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey çok geçmiş olsun. Alçı süreciniz bir çok kişiye göre kısa sürmüş, bence şanslısınız. Mutlaka fizik tedavi öneririm. Mail adresinize fizik tedavi hareketlerini gönderdim.

      Sil
  16. donanım haber sitesinde de okumustum tecrubelerinizi sonra maalesef ben de aynı sorunu yasadım ve ben de tecrubelerimi paylasmaya basladım. 4,5 ay oldu ameliyat olalı, fizik tedavi gormedigim icin merak ediyorum, hareketleri benimle de paylasırsanız sevinirim.

    asinankeskin@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim. Gecikme için kusura bakmayın.

      Sil
  17. sağlığınıza kavuşmanız bu zahmetli süreci yaşayan bizler için sevindirici gerçekten. bende 3 aralıkta numunede ameliyat oldum.yaklaşık 2.5 ay geçti halen yarım alçıdayım. 15 gün sonra bota geçeceğim.
    zahmet olmazsa egzersiz hareketlerini benimlede paylaşabilirmisiniz. teşekkürler.
    geograpia@hotmail.com

    YanıtlaSil
  18. İsmail Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Alçı süreniz oldukça uzunmuş, umarım botu kısa sürede atıp normale dönersiniz. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

    YanıtlaSil
  19. Mesut kardeşim çok selamlar,
    Ben de aşil tendonu kopması ameliyatı oldum ve 6. haftada alçım alındı, aşil botu ile geziyorum. Ben de fizik tedaviye kaçıncı haftada başladınız ve neler yapıldı öğrenmek isterim. Mail adresim: hakki.oztekin@hotmail.com

    Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  20. Mesut bey merhabalar
    Benimde amelıyat olalı 5 hafta oldu bu hafta alcı cıkıcak ve aşil botu kullanmaya baslıcam bu konudakı tavsıyelerınız ve fızık tedavı ıle ılgılı surecte hangı egzersızlerı yaptıgınıza daır bılgılendırırseız sevınırım mail adresım selimmiles_11@hotmail.com şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selim Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  21. mrb ,geçmiş olsun mesut bey bende 18 gün önce kopardım malesef uzun alçıdayım hala fizik tedavi hareketlerini yollar mısınız rica etsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Mail adresinizi yazarsanız veya mkaraman@gmail.com adresine mail yollarsanız fizik tedavi hareketlerini sizinle de paylaşırım.

      Sil
    2. sporcuuu@hotmail.com teşekkürler

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim. Tekrardan çok geçmiş olsun.

      Sil
  22. Mesut Bey; öncelikle böyle bir bilgilendirme görevi üstlendiğinizden kaynaklı teşekkürlerimi sunuyor ve çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum size... Ben de 20 Şubat günü aşil tendonu kopması sebebiyle Ankara Numune Hastanesi'nde ameliyat oldum. 30 günlük uzun alçı sonucunda 15 gün kadarlık kısa alçı sonunda alçının çıkartılması kararlaştırıldı. Fakat beni muayene eden yine numune deki bir başka doktor ise kesinlikle açılmaması gerektiğini belirtti alçının herhangi bir röntgen vb. çekim yapılmadan. Doktorların bu kadar kendi içlerinde bile tedavi süresinde ayrıştıkları nokta nedir acaba? Bir de kullandığınız besin takviyesi ile alakalı olarak dotorunuzun önerdiğini belirtmişsiniz ? benim doktorum glikozamin ve kondroitin tablet kellanımını bile istemiyor. Varsa yoksa alçı yan... Bir de fizik tedavi hareketlerini canlx@superposta.com adresine amil atabilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum...

    YanıtlaSil
  23. merhaba mesut bey öncelikle geçmiş olsun,bende 2 mart tarihinde tendonu kopardım ve 14 martta ameliyat oldum,ve 2 gün öncesinde dikişler ve diz altındaki alcı cıkarıldı ve bot aldım doktor yavasca bas dedi,sürec umdugumdan kısa sürdü.banada fizik tedavi egzersizlerinizi gönderirmisiniz.simdiden teşekkürler
    atilay-88@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim. Ama mutlaka bir fizik tedavi uzmanından da destek almanızı tavsiye ediyorum.

      Sil
  24. Hepimize geçmiş olsun mesut bey bende fizik tedavi hareketlerini alabilir miyim?erkin_doganay@msn.com

    YanıtlaSil
  25. Mesut bey iyi günler bende 20 Şubatta ameliyat oldum. 12 Mart'ta dikişlerim alındı ve alçım yarıya indi. O tarihten bugüne kadar da herhangi bir gelişme yok hala alçıdayım. :( Gelecek hafta da tekrardan muayenem var. Açılması pek olası gibi durmuyor ayağımın. (Herhangi bir kanaması ve iltihap da yok dikişlerimde...)
    Size önerilen kültür fizik hareketlerini mail olarak gönderebilir misiniz acaba? mail adresim: canlx@suğerposta.com Bir de ek olarak Doç.Dr.Hamza ÖZER mesleğine devam ediyor mu hala bir fikriniz var mı? Ona muayene olmak istiyorum da...

    YanıtlaSil
  26. merhaba mesut bey bende fabrikada iş kazasında aşil tendomu parçalandı 3 saat ameliyat sonrası dikildi.dr uzun bi sürec alcı kalacak dedi acaba benim durumum dahamı agır bazı yorumlarda iyileşme süreci 6 aya cıkabiliyormus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. İş kazasında parçalandığı için belki normalden biraz daha uzun sürebilir iyileşme süreciniz. Ama bununla ilgili en net bilgiyi doktorunuz verecektir. Kafanıza takılan bir şey olursa mkaraman@gmail.com adresine mail atarak sorabilirsiniz, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  27. Mesut kardeşim merhabalar
    Ben de aşil tendon rüptürü ameliyatı oldum ve 6. haftada alçım alındı, Şu an aşil botu ile geziyorum. Doktorum fizik tedviye gerek yok şimdilik dedi ama ben bu konuda tatmin olmadım pek. fizik tedaviye siz kaçıncı haftada başladınız ve neler yapıldı öğrenmek isterim. Teşekkürler
    Mail adresim: mehmet_isik43@hotmail.com

    YanıtlaSil
  28. Mehmet Bey öncelikle çok geçmiş olsun.
    Mail adresinize fizik tedavi sürecim hakkında bilgileri ve fizik tedavi hareketlerini gönderdim.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba bende ameliyttan cikali 24 saat oldu.yazinizi okudum.diger arkadaslarla olan paylasiminizi banada gonderirseniz sevinirim.adl_mdn@yahoo.com saygilar herkese cok gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adil Bey öncelikle çok geçmiş olsun.
      Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  30. herkese gecmis olsun.doktorlarinizin amaliyattan sonra durum iyi demeleri bilege bakip elle tendunu takip etmeleri sonucumu yoksa MR a bakip mi cunki doktorum banada iyi dedi yalniz ben baska bi doktordan mr istedim MR da tentonda bosluk gozukuyo su an 60. gundeyim asil botu var gunde 2 kez havalandiriyorum ter yapiyo havalandirma esnasindabazan deniyorum bi parca bilegimi oynata biliyorum bu iyi mi sizce halen ayagim asagiya cevirince morariyo hemen bu normalmi. herkese gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun Kenan Bey.

      Doktorum ameliyatımdan sonra hiç MR çektirmedi bana, 14. günümde gittim alçımı çıkardı, dikişlerimi aldı sonrasında fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik tedavi uzmanımda hiç MR istemedi.

      Aşil tendon vakalarında her doktorun tedavi yöntemi farklı oluyor. Ayağınızı aşağı çevirmeden kasıt kalp seviyenizden aşağıda tutmaksa eğer bunu bir doktorunuza sormanızı tavsiye ederim. Ben de 1.5, 2 ay kadar ayağımı sürekli kalp hizasının üzerinde tuttum, diğer türlü kan direk ameliyatlı ayağınıza doğru akıp morarma görüntüsüne sebebiyet veriyor. Ben ayrıca bu süre zarfında da 2 saatte bir 10 dakika buz tedavisi uygulamıştım. Benim tavsiyem kafanıza takılan her şeyi mutlaka doktorunuza sorun, çünkü tedavi süreciniz hakkındaki en detaylı bilgiyi doktorunuz biliyor.

      Sil
  31. tekrardan merhaba 2 sorum var :D 1.si ayağım kalp seviyesinin altında morarıyor bu süreç nekadar devam etti sizde.
    2.sorum kopan tendonun topuk kemiğinebağlı kısmına dokunduğumda bi hissizlik yani uyuşukluk(65.günde) var sizdede öylemi olmuştu yardımlarınız ve cevaplarınız için tşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenan Bey merhaba,

      Kalp seviyesinin altında kaldığında morarma süreci ben de yaklaşık 40-45 gün kadar sürdü yanlış hatırlamıyorsam. Ben bu süreç zarfında 2 saatte bir sürekli 10 dakika buz pres uyguladım ayağıma.

      Hissizlikten kastınız kaşıdığınız da hissetmeme veya hafif karıncalanma olması ise, bu benim tendonun topuk kemiğine bağlı kısmında değil ama ameliyatlı ayağımın dış kısmında meydana gelmişti yaklaşık 9-10 ay kadar sürdü.

      Sil
  32. Mesut bey öncelikle size çok geçmiş olsun, benim annem bundan bir buçuk ay önce diz protezi ameliyatı oldu, ve ameliyattan 20 gün sonra evde düştü hemen hastaneye götürdüm film çekildi kırık çıkık yok , ezilmiş denildi aradan iki hafta geçtikden sonra hiç bişeyden habersiz protez ameliyatını yapan doktoruna kontrole gittiğinde durum anlaşıldı ve tendon kopması olduğu ortaya çıktı,fakat aradan 3 hafta geçti hale ameliyat olmadı bir iki gün içinde ameliyat olmasına karar verildi, benim aklıma takılan konu annem düştükten sonra çoğu insanın bahsettiği ağrılar ve üstüne basamama durumu olmadı ,bu süre içinde tendon kopmasından habersiz bi şekilde evde kendi ihtayaçlarını giderdi,ağrısı sancısı olmadı, fakat şimdiye kadar 3 tane doktora gösterdik hepsi ayrı ayrı şeyler söylediler. Artık zamanını geçirmişsiniz bundan sonra 1 ay da , 2 ayda bekleyebilsiniz diyen, ameliyattan sonra iyi olma ihtimalinin %50 den bile daha az olduğunu söyleyen o kadar kafamız karışıkki anlatamam, protez ameliyatını yapan doktoru enfeksyon riskinin çok olduğunu tekrar kopma ihtimalinden falan bahsetti yani kısacısı tam bir çıkmazdayız, sizce de bunlarda bi gariplik yokmu, ağrısız sancısız olabiliyomu biz bu ameliyatı yaptırmak konusunda gerçekten çokmu geç kaldık , lütfen düşüncelerinizi , deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memun olurum. şimdiden çok çok teşekür ederim,

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. mesut bey geçmiş olsun yazışmaları okudum yardımlarınız icın tsk edrerım fizik tedavisini banada mail atabilirseniz sevinirim ben ameliyat olalı 38 gün oldu halen uzun alçı bir hafta sonrada kısa alçı oda 45 gün toplamda 3 ay alçı enteresan her dr farklı d
    tedavisi şu an bir sorun kalmamıştır inşallah tsk ederim Ferhat.dincer@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferhat Bey öncelikle çok çok geçmiş olsun.

      Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
    2. mesut bey sorun var sanırım mail gelmedi tekrar yönlendirirmisiniz Ferhat.dincer@hotmail.com

      Sil
    3. Ferhat Bey yeniden gönderdim sorun olursa mkaraman@gmail.com adresine mail atar mısınız ? Olmadı boyutlarını küçültüp yeniden yollarım.

      Sil
  35. mesut bey geçmiş olsun yazışmaları okudum yardımlarınız icın tsk edrerım fizik tedavisini banada mail atabilirseniz sevinirim.
    asamet02@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet Bey size de çok geçmiş olsun.

      Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim.

      Sil
    2. mesut bey geçmiş olsun bende aşil tendom ameliyatı oldum.2 hafta sonra yürümeye başlıyacağı fizik tedavisinibanada mail olarak gönderirsen sevinirim .Birde kullanmış olduğun ilaç Osteo Bi-Flex i doktorunmu tavsiye etti.bilgi verrirsen sevinirim . şimdiden göstemiş olduğun ilği ve alakaya tşk. saygılarımla.zx3tamer@gmail.com

      Sil
  36. Mesut bey çok sağolun teşekkürler Allah kaza bela vermesin birdaha

    YanıtlaSil
  37. Rica ederim Samet Bey. Faydam dokunduysa ne mutlu.

    YanıtlaSil
  38. mesut bey çok geçmiş olsun.benimde eşim 2 gün önce halı sahada koşarken birden yere düştü...aşil tendon kopması olmuş...dr.gittik ameliyat dendi..ameliyattan önce yarım alçıya alındı...ameliyattan sonra 1 ay tam bacak 1 ayda yarım bacak alçıda durması gerekiyomuş...bu normalmi??eskisi gibi yürüye bilcekmi tekrar ameliyat olma olasılığı varmı..fizik tedavi hareketlerini gönderirseniz sevinirm...ayferuygun@hotmail.com...şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayfer Hanım öncelikle eşinize çok çok geçiş olsun.

      Ameliyattan önce yarım alçıya alınması gayet normal. Sonrasında belirtilen 1 ay tam bacak arkasından 1 ay da yarım bacak alçı da normal. Aşil tendon kopması vakaalarında her doktorun farklı tedavi süreci mevcut. Ben 3 ay ayağı alçıda kalan da biliyorum, benim gibi 14 günde alçıda kalan da... Hiç merak etmeyin ve gönlünüzü ferah tutun lütfen. Tabiki de eşiniz eskisi gibi yürüyebilecek. İlk 6 aylık süreç riskli dönem bu nedenle dikkatli olmakta fayda var, yeniden kopma olasılığı olabiliyor. Doktorunuz mutlaka bu konuda sizi yönlendirecektir zaten. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim, ama fizik tedavi için mutlaka bir uzmandan destek alın.

      Sil
  39. Mesut bey merhaba,
    6 hafta oldu ameliyat olalı, 3 haftadır bot kullanıyorum 1 haftadır da bileğimi oynatıyorum bot ayarlarını doktorum tam bilmediği için basmadım henüz...fizik tedavi hareketlerini bende alabilir miyim? fatihcglayan@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun Fatih Bey,

      Bot ayarlarını doktorunuzun bilmiyor olması da çok ilginç bu arada !!! Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim.

      Sil
  40. mesut bey bende aşil tendonu magdurlarindanim malesef.birkac gun oldu alcim cikali.paylasiminizi gordum ve fizik tedavi hareketleri konusunda banada yardimci olabileceginizi dusundum.mailim k__yuksel@hotmail.com yardimci olursaniz sevinirim simdiden tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  41. Mesut bey geçmiş olsun. İsmail Mutlu ben Bursa'dan yazıyorum. Bende 1 mayıs 2013 tarihinde basket oynarken sol ayak aşil tendonumu koparttım maalesef 2 mayısta ameliyat oldum ayağım 1 hafta alçıda kaldı sonrasında rom walker takıldı halen rom walker var doktorum ağustos ayına kadar rom walker ayağında kalacak diyor Allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok zor. Fizik tedavi hareketlerini email atarmısınız acaba. aitsismail@gmail.com,

    YanıtlaSil
  42. merhaba Mesut bey benim eşimde yaklaşık olarak 95 gün önce aşil tendonu ameliyatı oldu. 3 ay raporlu olarak evdeydi. Gecen hafta işe başladı (90gün sonunda)ancak calısma sonrası eve geldiğinde halen ayağında şişlik kızarıklık oluyor. Sizce normal mi? aynı seyleri yasadınızmı?

    YanıtlaSil
  43. Merhaba benimde asil tendonum koptu ameliyat olali 13 gün oldu ayagim uzun alcida 17 haziranda dikişler alınacak ve sanırım kısa Alçı yapılacak sonraki surecleri yazarim paylasirim.Mesut bey fizik tedavi hareketlerini bana da gonderebilir misiniz rica etsem.
    Teşekkür ederim.
    Mailim:caneraydas@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner Bey çok çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketleri mailinize gönderilmiştir.

      Sil
  44. mesut bey merhaba
    buradan herkese geçmiş olsun diyorum. ben de sol aşilimi 2009 yılında bir ahlısaha maçında kopardım. ameliyatımın ardından 40 gün sonra alçım alındı( alçım diz altı idi) ve yürümeye başladım. aradan 3 yıl geçti gayet sağlıklıydım. ameliyat sonrası sadece voleybol oynadım ve kısa koşular yapıyordum. 3. yıl sonunda kurumlar arası basketbol karşılaşmasında spor salonunda malesef sağ aşilimi kopardım ve yeniden ameliyat oldum. aynı süreç yeni baştan sizin anlayacağınız. şu anda 15. günüm ve yarın dikişlerim alınacak inşallah. sonra yeni alçı yapılacak ayak açısını değiştireceğiz. sanırım 20 gün sonra da tamamen basmaya başlayacağım ( allahın izniyle). lafın kısası bundan sonra spor sahalarının her türüne sadece seyirci olarak katılacağım. siz den ricam fizik tedavi sürecinizi bana mail atabilirseniz sevinirim. saygılarımla....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özcan Bey çok çok geçmiş olsun. Mail adresinizi yazmamışsınız, mkaraman@gmail.com adresine mail atarsanız fizik tedavi hareketlerini hemen gönderirim.

      Sil
    2. Ozcanoztekin@yahoo.com
      Teşekkür ediyorum mesut bey.
      Saygılar...

      Sil
    3. Rica ederim Özcan Bey :)

      Sil
  45. mesut bey benim de alçım 1 hafta sonra çıkacak mail adresim oguzcinoglu@hotmail.com fizik tedavi hareketlerini rica ediyorum. bir de rom walker la yürümek mümkün mü diye soracaktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Bey çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini e-posta adresinize gönderdim. Alçınız çıktıktan sonra walker ile hemen yürümeniz pek mümkün olmayacaktır. Bu konuda doktorunuz sizi bilgilendirir zaten.

      Sil
  46. Mesut bey merhaba. Yaziniz baya ic acici bu bilgiyi paylastiginiz icin tesekkurler oncelikle. Yarin sabah ameliyat olucam. Daha sonra. Onerdiklerinizi kullanacagim doktoruma danisarak. Banada fizik tedavi ile ilgili bilgileri atarsanoz sevinirim iyi calismalar. Mail adresim : akif@taspinarbilgisayar.com

    YanıtlaSil
  47. Mesut bey merhabalar. Yeni ameliyat oldum alcim 5 hafta sonra cikicak banadafizik tedavi hareketlerini atarsaniz sevinirim iyi aksamlar. Mail adresim : akiftaspinar@hotmail.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun Akif Bey. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  48. Oncelikle burdaki herkese gecmis olsun bende dun kopardim tendonumu.haftasonuna denk geldigi icin ameliyatimi bu pazartesi olacam.surecleri okudum gerci biraz korkmaktayim ama sizden bende fizik tedavi surecleri ile bilgileri almak isterim mail adresim matmat1973@hotmail.com

    YanıtlaSil
  49. Mesut bey selam. 4 gun once benımde aşil tendonumun ucte birlik bir kısmı koptu ve doktorum alcılı tedaviyi onerdi. daha dogrusu iki tedavi yontemi var dedi ve cerrahi operasyonla alcı oldugunu belirtti. Sanırım herkes genelde cerrahi operasyonu secıyor. acaba ben yanlıs secimi mi yaptım bu konuda soru ısaretleri var kafamda. hareketleride bana da gonderirseniz sevinirim. ziyaturkay@hotmail.com

    YanıtlaSil
  50. Mesut bey merhaba,
    Öncelikle herkese geçmiş olsun. 20+20 toplam 40 günlük alçıdan sonra şimdi aşil botu kullanmaya başladım. Fizik tedavi hareketlerini paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler. mail: mderin2000@hotmail.com

    YanıtlaSil
  51. Merhaba mesut bey.Yaklaşık 4 ay önce halı saha maçında sağ aşil tendonum koptu.Ameliyatdan sonra 4 hafta kısa alçıya alındı ve sonrasında 4 haftada rom walker kullandım.Doktor aşili muayene ettiğinde diğerine göre daha kalın ve daha sağlam olduğunu söyledi fakat aksamadan yürüyemiyorum yürüyünce biraz açılır gibi oluyor fakat dinlenince bir süre sonra tekrar sertleşiyor ve yürürken ağrı yapıyor.Doktorum fizik tedaviyi söylemedi sadece lastikle germe hareketini yapabilirsin dedi 3-4 ay süresincede spor yapma dedi.Siz durumu nasıl yorumluyorsunuz.Teşekkürler.aydinari79@hotmail.com

    YanıtlaSil
  52. Merhaba mesut bey.Yaklaşık 4 ay önce halı saha maçında sağ aşil tendonum koptu.Ameliyatdan sonra 4 hafta kısa alçıya alındı ve sonrasında 4 haftada rom walker kullandım.Doktor aşili muayene ettiğinde diğerine göre daha kalın ve daha sağlam olduğunu söyledi fakat aksamadan yürüyemiyorum yürüyünce biraz açılır gibi oluyor fakat dinlenince bir süre sonra tekrar sertleşiyor ve yürürken ağrı yapıyor.Doktorum fizik tedaviyi söylemedi sadece lastikle germe hareketini yapabilirsin dedi 3-4 ay süresincede spor yapma dedi.Siz durumu nasıl yorumluyorsunuz.Teşekkürler.aydinari79@hotmail.com

    YanıtlaSil
  53. Mesut kardeşim fizik tedavi hareketlerini m.zafer52@gmail.com adresine gönderebilirmisin. 13 haziran ameliyat. Haftaya alçı çıkacak. Herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zafer Bey çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  54. Merhaba mesut bey. Fizik Tedavi hareketlerini m.zafer52@gmail.com adresine yollarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  55. benim de alçım çıkalı 1 hafta oldu, esnetme harekleri yapıyorum ama bir gelişme yok. mesut bey bana da ftr hareketlerini gönderebilir misiniz? teşekkürler...mail adresim : mdbkz@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  56. Merhaba Mesut Bey,
    Bende 09.05.2013 tarihinde Aşil Tendomu kopmaı sonucu ameliyat oldum ve 3 hafta diz altı alçı ile üzerine asla basmadım. Daha sonrasında doktorumun tavsiyesi ile walker kullanmaya başladım 3 hafta 120 derecede kullandım ardından 90 derece ile kullanmaya başladım. Doktoruma en son kontole gittiğim de walker'ı çıkartmak için 3 ay dolsun sonra normal ayakkabı kullanımına geçmemi istedi. Fizik tedavi için şuan almama gerek yok dedi ama evde walker'sız yürüyüşler yapınca Tendonu'mun çok gergin olduğunu fark ettim acaba sizde ilk yürüyüşleriniz böyle bir durum ile karşılaştınız mı. Ayrıca bana fizik tedavi hareketlerini mail atmanız mümkünmüdür. Teşekkür ederim. uysal.lutfi@gmail.com

    YanıtlaSil
  57. Lütfi Bey öncelikle geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini ve sorularınızın cevaplarını mail adresinize gönderdim.

    YanıtlaSil
  58. MESUT BEY MERHABA 17/07/2013 TARİHİNDE AŞİL TENDONU KOPMASI SONUCU AMELİYAT OLDUM.SİZDEN BEN DE FİZİK TEDAVİ İLE İLGİLİ BİLGİLERİ İSTİYECEKTİM BİRDE ŞU ANDA NASILSINIZ AYAĞINIZDA AKSAMA OLUYORMU YADA AKSAMA OLDUYSA NE KADAR SÜRDÜ VE ALÇI ÇIKTIKTAN SONRA TAM ANLAMIYLA NE ZAMAN YÜRÜMEYE BAŞLAYABİLDİNİZ YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. mehmet.sahin@konyamotorluaraclar.com.tr / mr_sahinn@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Benim ameliyatımın üzerinden 15 aylık bir süre geçti, şükürler olsun gayet iyi durumdayım. Ameliyatımdan 45 gün sonra yürümeye başlamıştım, alçım 14 gün kaldığına göre alçım çıktıktan 30 gün sonra normal yürümeye başlamıştım. Tabi ki bunda fizik tedavinin faydası çok fazla.

      Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  59. MERHABA

    Mesut Bey öncelikle geçmiş olsun , bende 1 ay önce aşil tendonum koptu sizden ricam tam olarak ne zaman yürümeye başladınız ayağınız aksamadan birde fizik tedavi uygulamasını banada mail atarmısınız,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun, fizik tedavi hareketlerini mailinze gönderdim.

      Sil
  60. Mail adresim

    mr_sahinn@hotmail.com.tr

    YanıtlaSil
  61. Merhaba
    Geçmiş olsun.
    18 Eylül'de tendonumu koparttım. Aynı gün ameliyat oldum. Ayağım 15 gün diz altı alçıda kaldı . Şimdi rom walkerda. Tedavi hareketlerini banada gönderirseniz sevinirim. Birde walker ı uyurken yada dinlenirken çıkartıyormuydunuz.
    ocobban@gmail.com

    YanıtlaSil
  62. Geçmiş olsun Ömer Bey,
    Ben walkerı sadece evden dışarıya çıktığım zamanlarda kullanmıştım. O da dışarıdan gelebilecek darbelere karşı koruma amaçlıydı. Bence dinlenirken veya uyurken takmanıza gerek yok. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba
    İlginize çok teşekkürler.
    İyi Bayramlar.

    YanıtlaSil
  64. mesut bey öncelikle geçmiş olsun fizik tedavi hareketlerini banada gönderirmisiniz ondergoktas36@gmail.com

    YanıtlaSil
  65. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  66. Öncelikle herkes egeçmiş olsun. 1 eylül günü iş kazası nedeniyle sol ayak bilegimi kestim acile gttiğimde sadece dikiş atıp gönderdiler 15 gün kadar öule kaldı bu sürenin sonunda ayagım şişmeye ve agrımaya basladı.Tekrar bir ortopedi uzmanına gittim mr ekildi ve tendon ruptürü tespit edildi amelyat olmam gerektiği söylendi 17 eylülde ameliyat oldum o günden beri hala diz altı alçım devam ediyo. bir süre daha kalacagını söluyo doktor. ben alçının iççinde ayagımı oynatabiliyorum bi miktar yavas yavas üzerinede basmaya da baslamıstım fakat son bi haftadır garip bi sızlama hissediyorum içten içe bi korku basladı doktorumda burda değil pazartesi gelecek insallah hayırlı bi haber alırım tekrardan herkese gecmiş olsun.

    YanıtlaSil
  67. Çok geçmiş olsun. İnşallah ciddi bir sorun çıkmamıştır.

    YanıtlaSil
  68. Selamlar mesut bey bugun 2 de ameliyat olacagim.gerekli bilgileri paylasirmisiniz.mail adresim terri9804@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mailinize gönderdim.

      Sil
  69. Arkadaslar merhaba, buradan Mesut arkadasimizdan fizik tedavi hareketlerini istemek bence yanlis, cunku herkesin durumu farkli, kimi uzun sure alci doneminden geciyor, kimi kisa, kimi hemen rom walkera geciyor.

    Bence sadece doktorunuzda aldiginiz bilgilerle devam edin.

    YanıtlaSil
  70. merhaba mesut bey rica etsem fizik tedavi hareketlerini banada mail atabilirmisiniz.dervis_81@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  71. Meraba mesut bey aşil tendon ameliyatı oldum.suan rom walker kullanıyorum.sizden fizik tedavisi için bilgi alabilirmiyim.birde 3 ay kullandıgınız vitamin ilacını ögrenebilirmiyim.mail adresim erkutguney@msn.com teşşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini mail adresinize gönderdim.

      Sil
  72. ağir motorsiklet kazasi gecirdim. sag ayak bilegimde 6 parca kırık ve çıkık oluştu. ayagimi motorun zinciri kesmis ve cantin arasinda kalarak bicilmis resmen. kopmak uzereydi bilegim. kesiceklerdi ayagi ama doktor bi umut giricem dedi ameliyata ve kemikleri vidalayarak ayagi dikti. ameliyat sorasi topukta nekroz olustuve aşil tendon da nekroz oldu yani çürüdü simsiyah oldu. aradan 3 ay gecti topugum hala çık yara plastik cerrahi operasyonu gecirecektim sonradan ben vazgectm. yara kendi kendine kapanmaya yüz tuttu. ayak bilegi hareketlerinde kısıtlılık var kemikler daha kaynamamis. bu arada ayagimda tendon da yok . bacagim cok inceldi . malatyadayım suan arastirma hastanesinde ama doktor bişey söylemedi hala bekliyorum tendonsuz.. benim durum farklı kopmakesilme değil. ayak parmaklarımı yukarı dogru cok az oynatabiliyorum baska aşaği dogru oynamıyor. napicam bilgisi olan var mı tendon transferi yapilmas lazim 7 cm kadar tendon yok topugumda öle evde bekliyorum yaranın kapanmasini. doktor önce yara saglam sekilde kapanacak sora tendon ameliyatı olacaksın diyor . yaranın kapanmasını beklicez yada oraya yama yapacaz diyor ama çapraz bacak ameliyatıyla yani sğ topugumu sol ayagima yapiştirarak beslicekmiş deri kendisini öle .. lütfen yardımcı olun psikolojim bozuldu

    YanıtlaSil
  73. Merhaba Mesut bey 14 gun once amelyst oldum. Fizik Tedavi hareketlerini msil atarsaniz sevinirim. rcpsmsk@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu ama umarım her şey çok daha iyidir şu an da. Fizik tedavi hareketlerini e-posta adresinize göndermiştim, inşallah faydası olmuştur.

      Sil
  74. iyi günler mesut bey, bende aşil tendon tedavisi görmekteyim, fizik tedavi için sizden bilgi almak istiyorum.mail adresim: kaanaras36@hotmail.com alakanız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. iyi günler mesut bey, fizik tedavi hareketlerini aldım çok teşekkürler. şuan için doktor 2 hafta robot gibi yürümemi söyledi, zaten ayağım alçıdan çıkalı 5 gün oldu. davul gibi şişmiş durumda, doktor şişme normaldir dedi. hafif hafif destekli bir şekilde (baston yardımıyla) basıyorum. birde zeytinyağı sürüyorum rahatlatıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep söylüyorum en önemli şey moralinizi yüksek tutmanız. Ayağınızı mümkün olduğu kadar kalp seviyenizin üzerinde tutmanızı öneririm. Şişlik ödemden kaynaklanıyor, malum ayak uzun süre alçının içerisinde hareketsiz kalınca ister istemez ödem oluşuyor. Hepsi geçip gidecek, bir bakmışsınız koşuyorsunuz (;

      Sil
  76. MERHABA ÖNCELİKLE HERKESE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN MESUT BEY BENDE KÜTAHYADAN BİR HEMŞERİN ZANNEDİYORUM SENDE KÜTAHYALISIN BENİMDE 13 OCAK 2014 DE AŞİL TENDOMUM HALI SAHA MACINDA KOPTU 25 GÜNDÜR ATEL ALÇIYA ALINDI (AYAK PARMAKLARINDAN KASIGA KADAR ARKA KISIMDA ALÇI YARIM ALÇI ) SUBAT 25 TE ÇIKACAK TOPLAMDA 45 GÜN DURACAK DAHA SONRA ROM WOLKER ALDIM ONU KULLANACAĞIM İŞALLAH SENİN Kİ GİBİ SORUNSU TEKRAR SAĞLIGIMA KAVUSABİLİRİM BANADA MAİL ATARMISIN FİZİK TEDAVİ HAREKETLERİNİ.ROM WOLKER LA BASTONSUZ YÜRÜMEYE BAŞLIYABİLECEKMİYİM ? TEŞEKKÜRLER. hedefbilgisayar43@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osman kardeşim seninle facebook üzerinden görüştük. Sanırım artık ayaklanmışsındır. Şubeye bekliyorum mutlaka.

      Sil
  77. Merhabalar Mesut Bey,

    Fizik tedaviniz ile ilgili bilgileri ve fizik tedavi hareketlerini benimde mail adresime gönderebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.Mail adresim: airman057@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Bey öncelikle geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini e-posta adresinize gönderdim.

      Sil
  78. Merhaba Mesut Bey,

    Benim aşil tendonum da 2 hafta önce koptu ve ameliyat oldum.Bana da fizik tedavi hareketlerini gönderebilir misiniz? sttutkun@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaş Bey öncelikle geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketlerini e-posta adresinize gönderdim.

      Sil
  79. mesut bey merhaba.İsmim yavuz ben de aşil tendonunu koparanlardanım.Kopmadan 25 gün sonra hastaneye gittiğim için mecburen ameliyat oldum. Ayın 25 inde alçım sökülüp fizik tedaviye başlayacağım. Fizik tedavi süreci ve hareketlerini gönderirseniz çok sevinirim. Şimdiden telekkürler. mail adresim: yavuzikizmen@gmail yada yavuzikizmen@ hotmail

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavuz Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketleri e-posta adresinize gönderilmiştir.

      Sil
  80. merhaba Mesut bey, İsmim Murat. Ben de alçı ve bot sürecini tamamladım. Ancak doktor fizik tedavi vermedi. Rica etsem bana da fizik tedavi hareketlerini gönderebilir misiniz. Teşekkür ederim.
    Mail : mmuratgundogdu@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Fizik tedavi hareketleri e-posta adresinize gönderilmiştir.

      Sil
  81. Merhaba Mesut abi babam 23 Mayısta ameliyat oldu atel alçı 1 ay kadar kaldı sonrasinda rom walker ayakkabi takildi ve 10 gündür ayakkabi takili 7.gunde 90 dereceye çıkarıldı 15 gun sonra tekrar kontrolü var saniyorum 92-94 dereceye cikarilacak. Topugunda biraz şişlik var bu ayakkabi cikarilinca ne olacak şişlik inecekmi hicbirsey bilmiyoruz. Ozel doktor olmadigi içinde gereklk ozeni göstermiyorlar saniyorum. Cunku ameliyattan sonra tek bir film cekilmedi bundan sonraki tedavi sürecinden bahsedermisiniz simdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  82. Mesut abi normal olarak yürümeye ve koşmaya ne kadar süre sonra başladın

    YanıtlaSil